2Hot4Stage FEST u Bioskopu Balkan

Ovogodišnje izdanje domaćeg hip-hop festivala 2Hot4Stage FEST, pod nazivom „Novo poglavlje”, biće održano od 19. do 21. marta, s centralnim događajem u subotu 20. marta u Bioskopu Balkan. U drugačijem formatu nego prethodnih godina, uz smanjen kapacitet posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera, festival će ipak istrajati u nameri da umetnicima pruži priliku da se izraze, koristeći neku od delatnosti ulične kulture.

Aleksandar Marković, glavni organizator festivala, kao cilj ističe podizanje svesti o globalnim problemima uzrokovanim ljudskim faktorom: „Naš festival će se truditi da usmeri publiku na probleme društva i životne sredine, ali i da vrati nadu u osnovne ljudske neophodnosti poput empatije, lične kulture, zahvalnosti i društvene odgovornosti koju svako od nas ima.  To ćemo ostvariti kreativnim interaktivnim aktivacijama koje nas očekuju na samom festu, kroz radove uličnih umetnika, edukativnim radionicama, ali i samom promocijom Hip Hopa sa svojim dogmama „Peace, Love, Unity & Having Fun“. Takođe, sjajna saradnja sa fondacijom „Svaka Limenka se računa“ čini naš fest i ekološki svesnim, te kroz zajedničke akcije prikupljanja limenki i recikliranja dajemo naš doprinos u ostvarenju mnogo većeg cilja”, kaže on.

Glavnog dana festivala, 20. marta, alternativna hip-hop izdavačka kuća Aristokrat muzik će imati svoj nastup sa svim potpisanim muzičarima. Jedna od zvezda ovog programa biće hip-hop umetnik Kendi, koji poslednji godina nastupa i pod pseudonimom Pablo Kenedi. Nakon što je privukao pažnju debi albumom „Van dometa”, na kome su gostovali Marčelo, Skaj Vikler, Who See i druga poznata imena sa rep scene, a, 2016. je nastupao i na mejn stejdžu Exita kao predgrupa Viz Kalifi. Poslednjih nekoliko godina snima uspešne singlove („Arapske pare”) i albume („Papirni avioni”, „Trep je mrtav”) za izdavačku kuću Aristokrat. Ovaj koncert će biti dostupan putem besplatnog strima na zvaničnom youtube kanalu festivala (https://www.youtube.com/channel/UCE00KNaqFyO2pbn5OJTZMnw).

Pablo Kendi

Među brojnim događajima na festivalu, organizatori ističu i kviz znanja „Nije me sram da ponešto znam“ , koji će biti organizovan u Dorćol Platzu prvog dana festivala, 19. marta, kao i  rimovanje sa izvučenim rečima iz kutije „Reči u lice. Reči ulice.“, gde će istog dana učesnici izvlačiti reči i s njima praviti najbolju kombinaciju rima za svoju pesmu.

Na centralnom događaju u Bioskopu Balkan, koji se održava uz podršku Fondacije Saša Marčeta, biće organizovano i plesno takmičenje u četiri kategorije (All style juniori 1vs1 battle do 14 godina, All style seniori 3vs3 battle, Breaking battle 1vs1, Koreo streetstyle showcase), kao i niz revijalnih događaja poput street art sessiona i showcase programa. Kompletan program moguće je pogledati na Facebook eventu festivala (https://www.facebook.com/events/455964592266150), a prijave za učestvovanje u takmičenjima moguće su putem e-mail adrese prijave2h4s@gmail.com. Organizatori zadržavaju pravo da aktivnosti prilagođavaju shodno aktuelnim epidemiološkim merama.

2hot4stage FEST

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *