36. Valjevo Jazz Festival

36. Valjevo Jazz Festival biće održan ove godine od 25. do 29. decembra, po prvi put u svojoj dugoj istoriji u online izdanju.

Ljubitelji džeza moći će besplatno da prate program koncerata koji će biti emitovani na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo tokom navedenog perioda.

Prvog dana festivala, 25. decembra biće pušten dokumentarni film ,,Bravo majstore“, posvećem dr. Voji Milutinoviću. Sledećeg dana nastupaće Jovan Milojković bend, a 27. decembra Sašo Popovski Trio. 28. decembra nastupaće Tula Ben Ari, a za kraj studenti i poznati muzičari će nas provesti kroz terapiju izloženosti kvalitetnoj muzici u programu pod nazivom „BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI“.

Ivan Teofilović, iz organizacije Jazz festa najavio je ovogodišnji program festivala: „U okviru ovogodišnjeg online izdanja, pripremili smo veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti – dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom „Bravo majstore“. Snimili smo i više emisija u kojima su učestvovali studenti jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i muzičari. Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli da dopustimo da se festival koji traje 35. godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu. Znamo da nas dr. Voja gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se, nadamo se, život koliko-toliko vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći koliko nas glas nosi da viknemo: BRAVO MAJSTORI!

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine pod sloganom ,,Jazz vakcina” podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *