4SEMarina – Boje i ja – Ilija Šaula

Od 2. do 30 oktobra u Kulturnom klubu “4SEMarina“, Beograđani, ali i svi ljubitelji likovne umetnosti, biće u prilici da posete izložbu “Boje i ja“ autora Ilije Šaule.

Ilija Šaula je slikar i književnik rođen na Kordunu, koji poslednje tri decenije živi istvara u Vest Česteru,  Pensilvaniji, SAD.  Svoje prvo predstavljanje pred publikom u Srbiji, imao je 2021. godine u okviru Međunarodne likovne kolonije u Krčedinu, gde je dobio laskavu titulu “Ja Krčedinac“. Iste godine je imao svoju prvu samostalnu izložbu u Pančevu, dok je ove godine izložba slika “Boje i ja“ bila postavljena u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu. Pored slikarstva, Ilija se bavi i književnošću, autor je brojnih naslova ali i glavni i odgovorni urednik Književne radionice “Kordun“ sa sedištem u Vest Česteru, i izdavaštva Književni ESNAF sa sedištem u Beogradu.

Njegovo slikarstvo je okarakterisano kao policentrično u čijem se slaganju boja nazire apstrakcija i nadrealistička dekalkomanija, sa jakim uplivom poetičnosti koja dolazi iz njegove druge ljubavi a to je književnost.

Izložba će biti otvorena 2. oktobra u 19 časova u Kulturnom klubu “4SEMarina“ i trajaće do 30. oktobra.

Dobro došli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *