Cacijev Uspomenar 4

“Uspomenar 4 – Čarobnjak Zoran Radmilović“ nova je kniga poznatog srpskog glumca Milana Cacija Mihailovića. Nakon Uspomenara 1, 2 i 3 koji su, kako Caci prošle godine za “Danas“ navodi, omaž izuzetnim ljudima sa kojima je imao priliku da igra, Uspomenar 4 je posvećen Zoranu Radmiloviću.

“Uspomenar 4 – Čarobnjak Zoran Radmilović“ publikovan je povodom 35 godina od smrti Zorana Radmilovića a izdavač je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “ Zoran Radmilović“.

Cacija smo pitali kako je uopšte došao na ideju Uspomenara:

Od kada sam ušao u Atelje 212, a to je bilo 1972. beležio sam ono što mi se činilo da je šteta da se zaboravi. Pretežno su to bile priče sa proba, putovanja, iz bifea, sa gostovanja. Posle više od tri decenije shvatio sam da je to bogat materijal koji odslikava duh jednog vremena i odlučio sam da ga objavim. Prvi USPOMENAR je ugledao svetlost dana 2007. Zatim drugi 2010, treći 2019. i ovih dana četvrti pod imenom ČAROBNJAK RADMILOVIĆ.

Sledeće pitanje se samo nametnulo, pa nas je zanimalo da li je sa Zoranom bio samo poštovani kolega ili je imao priliku i da igra sa njim:

Dvanaest godina sam igrao sa Radmilovićem u raznim predstavama: Kralj Ibi, Radovan Treći, Oj Srbijo, nigde lada nema, Santa Maria della Salute u kojoj je Radmilović igrao Lazu Kostića, kao i u predstavi Korešpodencija    

Igrao sam i u njegovoj jedinoj režiji, po Nušićevom Sumnjivom licu  Zoran je napravio predstavu koja se zvala (NE)SUMNJIVO LICE.

Sve Cacijeve Uspomenare možete kupiti u Laguninim knjižarama, a ukoliko želite bilo koji Uspomenar sa posvetom, možete ga poručiti putem mejla: marketing@nigdine.com 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *