Drvo kao podloga za slikanje

Oko nas je Andrea Draganović koja ima 22 godine i po struci je strukovni radni terapeut. Još od malena je imala smisla i ,,ruku‘‘ za slikanje i crtanje, ali je svoj talenat tek pre godinu dana odlučila da usavrši.

Ideju za slikanje na drvetu je pronašla na instagramu, tako što su joj na pretraživaču neko vreme izlazili kratki klipovi o tom postupku. Želela je da isproba tehniku, te je našla potanje drvo u dvorištu i potražila pomoć od oca da to drvo iseče i ošmirgla. Kako Andrea kaže to je bilo lajički i nije stavljala nikakvu podlogu za rad, koristila je obične dečije tempere i par četkica koje je našla po kući. Njena prva slika je bila nešto jednostavnija ali je motiv bio priroda, kao i svaki njen dosadašnji rad. Svaki sledeći rad za Andreu bio je sve teži i teži i zadavao je sve veći zadatak. Putem interneta i raznih tutorijala uspela je da nauči razne tehnike i načine slikanja, kao i da ih usavrši. Nakon toga, njena inspiracija najviše dolazi sa društvenih mreža.
Andrea nema određeno mesto stvaranja svojih dela. Pošto je studirala u Beogradu, rodom je iz Negotina, a zaljubljena u Nišliju, svoj radni sto nije pozicionirala. Putovala je vrlo često i nosila materijal sa sobom i gde god bi imala priliku, bilo to na stočiću, trpezarijskom stolu ili podu, slikala bi svoje radove. Njena dela nastaju spontano, kada se oseti potreba za slikanjem nije bitno ni vreme ni mesto. U stvaranju ambijenta pozadinska muzika je tu da ubije tišinu i da opusti, a misli su stavljene u neki kovčeg koji se skloni sa strane. Pored toga što je za Andreu slikanje na drvetu hobi, ona je uspela da u slikanju pronađe svoj mir i ostavi na radovima svoj unikatni pečat.

Kako su društvene mreže pomogle Andrei da oživi svoj talenat i pronađe kreativnost koja se nalazila u njoj, tako je ona i odlučila da svoje radove podeli na istim kako bi ulepšala domove ljudima i svojim radovima podstakla skrivene umetnike da se oprobaju u ovoj interesantnoj tehnici.

Andreine radove možete pogledati i kupiti na njenom instagram profilu:
https://www.instagram.com/andrea.woodpainting/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *