Impossible Jewelry & Art

Oko nas je Vidosav Milovanović iz Beograda – osnivač brenda Impossible Jewelry & Art.  Iza brenda pored Vidosava stoji jedan mali ali uspešan tim, koji se bavi izradom unikatnog nakita.

Vidosav i njegov tim krenuli su da izrađuju nakit 2019. godine, a sa prodajom su krenuli u septembru iste godine, tako da se konkretno ovom izradom nakita bave nešto više od godinu i po dana.

Ideja za izradu nakita došla je nakon stolova i ostalog nameštaja (u kombinaciji raznih vrsta drveta i epoxy smole), koje su radili nekoliko godina. Došlo je do zasićenja, počelo je traganje za novim izazovima, te nakon velikih, počeo je rad na finim i sitnim stvarima, tj. rad na nakitu.

Za izradu nakita koriste dvadesetak vrsta drveta, a najviše vinovu lozu, hrast (fosilni i obični), jasen (fosilni i obični), topolu, brest, dud i orah. Vidosav i njegov tim se trude da sačuvaju i istaknu prirodne odlike drveta. Između ostalog, u našem narodu, svako drvo ima svoju simboliku (hrast, vinova loza itd), što pozitivnu što negativnu (bagrem, dud). Naprimer hrast koje je bilo sveto drvo kod starih Srba, topola je simbol stasitosti i snage, drvo jasena je simbol ambicije i magičnosti, drvo oraha predstavlja mudrost i važi za afrodizijak itd.

Inspiracija je da ono što je jako teško napraviti još boljim, i svakim danom biti još bolji i usavršavati se u tome i biti najbolji u poslu. Pored toga, velika i neiscrpna Inspiracija je priroda, rekao je Vidosav.

U početku je izrada nakita bila hobi, kako kaže Vidosav, sve dok se posao nije razvio i dok se tehnika nije usavršila. Zapravo, i dalje je delom hobi, s tim što postoji svakodnevni rad na tome da se od ovoga napravi unosan posao.

Ono što je još interesantno je da se Impossible Jewelry & Art krstići rade sa blagoslovom blaženopočivšeg arhimandrita Andreja Jovičića iz manastira Svetog Stefana u Slancima. Manastir se nalazi nadomak Beograda, zavučen u brdima, i jedini je metoh našeg najznačajnijeg manastira Hilandara na teritoriji današnje Srbije. Arhimandrit Andrej je bio veliki duhovnik, organizovao je nedeljni ručak za stotine ljudi, bio je nadaleko poznat i bio je duhovno čedo Svetog Ave Justina Ćelijskog. Vidosav i njegov tim imali su tu čast da ga poznaju dugi niz godina i kada su krenuli sa izradom krstića, tadašnja koleginica i Vidosav otišli su kod arhimandrita, njemu se svideo njihov rad i dao im je svoj blagoslov.

Što je kod ovog nakita najviše posebno je to što je svaki komad ručni rad i unikat, što znači da se svaki komad nakita pravi samo jednom,  kao i maštovitost i kvalitet koji se unapređuje svakog dana. Upravo ta unikatnost je ono što privlači ljude kod nakita brenda Impossible Jewelry & Art  i svako shodno svojoj ličnosti nađe pravi komad za sebe ili za svoje voljene.

Još mnogo unikatnog nakita možete pogledati  i poručiti kako na instagram profilu: https://www.instagram.com/impossiblejewelry/ , tako i na facebook stranici: https://www.facebook.com/impossiblejewelryart

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *