Jelena Cvetković

Rođena 08.10.1984. godine u Nišu, gde i živi. Po zanimanju sam diplomirani pravnik.

Pesme i priče objavljivane su u više štampanih i elektronskih zbornika i časopisa: zborniku radova sa književnog konkursa o vinu izdavačke kuće Arte, elektronskom i štampanom književnom časopisu Suština poetike, kraljevačkom književnom časopisu Sizif, zbirci kratkih priča Zavrti točak 1, zbornicima radova izdavačke kuće Alma, elektronskom književnom portalu Blacksheep, niškom književnom časopisu Gradina, knjaževačkom književnom časopisu Istok, književnom časopisu Trag iz Vrbasa, zborniku pjesama i kratkih priča ASoglas izdavaštva, zborniku Mladi dolaze, zborniku Sinđelićeve čegarske vatre za 2019. godinu, zborniku radova Najbolja kratka priča Pirota za 2020-u godinu… Zastupljena u Antologiji Sinđelićeve čegarske vatre od 2011. do 2020. godine.

Ušla u najuži izbor za dodelu nagrade Miša Cvetanović za 2017-u i 2019-u godinu. Na tom konkursu 2020. godine osvojila drugu nagradu za priču Dan namenjen sećanjima.

Pobednika konkursa za ediciju Prvenac za 2016- u godinu, koji je raspisao SКC Кragujevac prilikom čega osvaja objavljivanje prve zbirke priča pod nazivom Priče sa prašnjavih polica.

Na književnom konkursu koji je 2018. godine raspisalo Društvo umetnika Svetionik iz Niša, na temu Imam slobodu, Jelenina pesma osvojila je prvo mesto. Tim povodom, u pripremi je njena prva zbirka pesama.

NIGDINE LEKTIRA:

Jelena Cvetković – pesme

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *