Kad su cvetale tikve

Kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Kad su cvetale tikve“ Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, biće emitovana uživo, putem interneta 24. decembra u 18 časova direktno sa Velike scene „Olivera i Rade Marković“. Biće to premijerno prenošenje izvođenja jedne predstave preko interneta u Srbiji.

Predstava će biti titlovana na ruski i engleski jezik, što je jedinstvena prilika da publika širom sveta pogleda ovu predstavu. Ceo događaj je organizovan u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije, Bokserskom federacijom Rusije, produkcijom „Arhangel digital“ i ,,Ticket vision“, kao svojevrsna najava Svetskog prvenstva u boksu koje će sledeće godine biti održano u Beogradu.

Boks je jedna od dominantnih tema predstave, jer je glavni lik bokser Ljuba Vrapče, kojeg tumači Miloš Biković. Roman Dragoslava Mihailovića “Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i u vreme po izdavanju, imao je značajnu negativnu reakciju tadašnjeg socijalističkog režima, do te mere da je sam Mihailović tvrdio da je lično Josip Broz Tito zabranio predstavu koja se tada trebala igrati po istoimenom romanu.

Prodaja ulaznica omogućena je na sajtu pozorišta i putem sajta www.tickets.rs.

Klikom na link https://bdp.rs/onlajn-izvodjenje-livestream-predstave…/, svi zaintersovani dobiće uputstva kako da kupe kartu i gledaju predstavu uživo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *