Koncert Marije Nešić „Istorija jedne ljubavi” u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu

U četvrtak, 3. juna u 20 časova, u Narodnom pozorištu Toša Jovanović” u Zrenjaninu nastupiće sopran Marija Nešić, na koncertu pod nazivom Istorija jedne ljubavi” (Historia de un Amor).

Koncert organizuje Fondacija Saša Marčeta kao poklon publici u Zrenjaninu.

Repertoar će činiti popularne pesme O sole mio”, Granada”, Chitarra romana”, uz dela čuvenih italijanskih kompozitora Đakoma Pučinija i Nina Rote, i mnoge druge.

Marija Nešić u jednoj od najlepših pozorišnih zgrada u Srbiji doneće atmosferu toplog juga Italije muzikom kojom se udvaralo i kompozicijama remek dela klasičnog repertoara koju publika rado prihvata.

Publika će na koncertu imati priliku da, osim neverovatne energije i bogatog soprana Marije Nešić, uživa u muzici devetočlanog Maria Orchestra, koji čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nenad Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Bata Kovačević, violinistkinje Jelena Caković Ljubenović i Isidora Dramićanin, violista Ljuba Milovanović i violončelistkinja Jasmina Mima Vrbanić.

Program će voditi glumac Ivan Zekić. Ulaz na koncert je slobodan, uz rezervaciju besplatne karte.

Narodno pozorište Toša Jovanović” najstarija je pozorišna zgrada u Srbiji i nastala je 1839. godine, kada je žitni magacin preuređen u pozorište. Po legendi, nastalo je iz neizmerne ljubavi jednog domaćeg imućnog građanina prema čuvenoj peštanskoj glumici; da bi je približio sebi i doveo u grad, izgradio je pozorište. Unutrašnjost pozorišta je, zahvaljujući sačuvanim originalnim planovima, restaurirana i autentična. Pozorište nosi ime čuvenog srpskog glumca romantizma, Toše Jovanovića, a pozorišni život Zrenjanina traje još od kraja 18. veka.

Koncert Marije Nešić održaće se pred ograničenim brojem publike i u skladu sa važećim epidemiološkim merama kriznog štaba Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *