Lazareva kocka

Oko nas je Lazareva kocka.

Lazareva kocka je senzomotorna igračka za mališane, koja služi za razvijanje fine motorike prstiju i šake, igru i upoznavanje sa predmetima i bojama. Namenjena je uzrastu dece do 5 godina.

Ideju za ovakvu igračku dobila je jedna mlada mama, Dušica Ristić, dok je njen muž, Bojan Ristić, ideju sproveo u delo. Kocku su nazvali po svom sinu Lazaru.

Tržište je prezasićeno plastičnim igračkama iz uvoza. Hteli smo nešto novo za našeg sina, a opet korisnog i edukativnog karaktera. Dušica je videla ideju na internetu, a mi smo je prilagodili našem podneblju i uradili po kompletno našoj zamisli. Tako da je sada jedina takva u Srbiji – kaže Bojan Ristić.

Lazareva kocka je napravljena od drveta, a na nju se dodaju plastični i metalni delovi kao i tekstil. Delovi kocke su i pričvršćeni, stabilni i potpuno bezbedni za decu. Kockica je namenjena podjednako i dečacima i devojčicama. Elementi koje kockica ima su zanimljivi i korisni svoj deci. Razlika je jedino u izboru boje. Za dečake uglavnom bude plava, zelena ili šarena kocka, dok devojčicama pripadnu žute, roze ili narandžaste kocke.

Benefiti koje Lazareva kockica pruža su: razvijanje fine motorike kroz igru i zabavu, upoznavanje boja i oblika, a izuzetno je korisna za putovanja. Na naše iznenađenje kontaktirali su nas roditelji slepe i slabovide dece i zajedno smo dizajnirali kockicu za njihove potrebe. Mislili smo i na mame i tate tako da ovom kockicom sebi kupuju vreme da na miru popiju kafu. – dodaje Bojan Ristić.

Ristići kažu da je od obrade drveta do pakovanja potrebno oko 2 sata, kao i da im na početku to nije bilo zahtevno, ali pošto se broj kupaca stalno povećava nekad ostajui do kasno noću da bi se sve završilo. Cena je veoma pristupačna i mališani su oduševljeni a roditelji zadovoljni.

Lazarevu kocku možete poručiti preko Fejsbuk stranice “Lazareva kockica“ ili na instagram profilu Lazar’s cube.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *