lr.art.rs

Oko nas je Lina Ranković, mlada umetnica u usponu. Lina je rođena u Valjevu pre 22 godine gde je i završila Valjevsku gimnaziju, a studije trenutno nastavlja na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Lina je počela da crta još kao mala. U osnovnoj školi se najviše pronalazila na časovima likovne kulture, dok su sveske drugih predmeta u školi dobijale njene umetničke tragove na poleđini. Kod kuće su ipak postojale sveske sa zadatkom da sadrže isključivo Linine umetničke radove. To je bio period eksperimentisanja priborima – crtanje grafitnom olovkom, bojicama, vodenim bojama i slično. Lina je ubrzo stavila fokus na ljude, njihova lica, što je njen glavni motiv i danas. Sve je počelo crtanjem likova iz mojih omiljenih crtanih filmova, koji su vremenom i vežbom postajali sve realističniji, te su roditelji i drugi primetili moj talenat i zanimanje za likovnu umetnost, rekla je Lina.

Lina je, na predlog roditelja, pošla na časove crtanja gde je radila po programu spremanja za likovnu akademiju. Na časovima je poboljšala svoje umeće i naučila nove tehnike poput crtanja ugljenom na štafelaju i slikanja akrilnim bojama. Fokus na časovima su zauzimale mrtva priroda, biste i razni predmeti, koji su pomogli da Lina usavrši pravilno pravljenje razmera i proporcija. Nove tehnike su mi bile vrlo zanimljive i želela sam što više da naučim, ali, naravno, nastavila sam da radim i crteže grafitnom olovkom, rekla je Lina.

U svetu umetnosti, za Linu omiljeni pravci su renesansa, romantizam i nadrealizam, dok je slikar kome se najviše divi Salvador Dali, kako njegovom radu tako i životu.

Lina je ostala verna crtanju portreta i odlučila da ujedini lepo i korisno, te je napravila instagram stranicu za prodaju portreta po porudžbini pod nazivom lr.art.rs. Izrazila je želju za učenjem još novih tehnika poput ulja na platnu, kao i za usavršavanjem slikanja akrilnim bojama i isprobavanjem pejzaža, što će, ukoliko bude zadovoljna, biti ubačeno u asortiman njene novootvorene stranice na instagramu.

Za mene je likovna umetnost hobi, ali i velika ljubav kojom ću se uvek baviti!

Putem ovog linka možete pogledati, kao i poručiti Vaš unikatan portret lr.art.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *