med.ene

Oko nas su Anđela Tešić (22) i Mina Knežević (22), mladi talenti u usponu. Anđela je rođena u Valjevu i studentkinja je skandinavskih jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, a Mina je iz Uba i studentkinja je muzičkih komunikacija na Fakultetu Savremenih umetnosti. Osim što studira, Mina voli da fotografiše i crta.

I Anđela i Mina su od malena imale želju da nastupaju i da se bave muzikom i obe su kasnije pohađale muzičku školu. Mina je svirala gitaru od malena i pevala u crkvenom horu. Takođe Mina je imala školski bend po imenu ,,Hudini“. Anđela je, takođe, pevala u horu od osnovne škole, a oduvek želela da se bavi scenskim nastupom.

Sve je počelo u drugoj godini srednje škole kada su se Mina i Anđela upoznale preko zajedničkih prijatelja i to zbog muzike. Mina je bila pozvana da učestvuje na ,,Raspevanoj gimnaziji“, događaju koji organizuje Valjevska gimnazija svake godine. Odmah su se sprijateljile i nakon par godina došle na ideju da počnu da prave svirke zajedno, a prve svirke imale su u Muzeju u Valjevu. Od tada redovno sviraju zajedno. Svirale su u još nekoliko kafića u Valjevu, a kada su se preselile u Beograd nisu odustale od svirki. Učestvovale su i na ,,Zlatnim danima“ na Ubu. A imale su i priliku da organizuju humanitarnu svirku u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Što se tiče žanrova najviše se pronalaze u alternativnom roku i R&B muzici, dok su izvođači na koje se ugledaju: Nothing but Thieves, Jorja Smith, Billie Eillish, The Killers i mnogi drugi koji ih inspirišu.

Takođe, Mina je napisala pesmu pod nazivom ,,osećam“. Veoma sam vezana za nju jer sam pisala u momentu kada sam se osećala nesigurno zbog svojih osećanja. Kada sam snimila demo snimak i okacila na instagram, javio mi se producent sa ciljem da snimimo pesmu. Veoma sam zahvalna Nebojši jer i dan danas radimo zajedno. Uskoro izlaze 4 nove pesme i jedva čekam da ih čujete, rekla je Mina.

Minu i Anđelu možete zapratiti na instagram nalogu med.ene i videti kada i gde održavaju svirke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *