Milovan Marković

Milovan Marković rođen je 1996. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu i Srednju elektrotehničku školu “Vaso Aligrudić”.

Nakon dvije završene godine elektronike – na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, prepisuje se na odsjek za srpski jezik i južnoslovenske književnosti – Filološkog fakulteta u Nikšiću, koji danas vandredno pohađa. Kao novinar i redovni kolumnista piše za mnoge medije (što štampane što elektronske), a pored toga, prepoznatljiv je vokal većine crnogorskih i regionalnih radio stanica. Od nedavno uređuje i vodi autorsku emisiju “Naknadna pamet“, koja se emituje na kotorskom radiju “Bruškin” i novosadskom radiju “Sun“. Osim toga, dugo godina bavi se ekološkim aktivizmom i, na svom imanju na Stijeni Piperskoj – poljoprivredom. Izvršni je direktor NVO “Brda“, koja se bavi očuvanjem kulturno-istorijskog nasljeđa sedam brdskih plemena Crne Gore, zaštitom životne sredine tih krajeva, agroekologijom, promocijom održivog razvoja, zdravih stilova života i starih zanata.

Poeziju je počeo da piše još u đačkim danima, kada je – sa svojim vršnjacima, pohađao literarnu sekciju Osnovne škole “Štampar Makarije“. Govori engleski, a služi se ruskim i grčkim jezikom.

NIGDINE LEKTIRA:

Milovan Marković – pesme

ŠANKoumice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *