Olovka crta srcem

Olovka crta srcem je stranica na Instagramu nastala u cilju prikupljanja novca za decu kojoj je pomoć neophodna. Grupu čine 8 umetnica koje dolaze sa različitih strana Srbije i spojila ih je, pored humanosti, upravo umetnost. Zbog okolnosti i niza situacija koje su ih zadesile, shvatile su da umetnici treba da se drže zajedno i pomažu jedni drugima.

One svojim umetničkim delima žele da pomognu mališanima i ulepšaju njihove živote. Radove slikaju po porudžbini i sav prihod od prodaje radova biće uplaćivan na račune osoba kojima u tom trenutku bude najpotrebniji.

Ovo nije prvi put da se ove divne i nesvakidašnje devojke bave humanitarnim akcijama. Sa školom (Umetnička škola u Nišu) imale su organizovane kolonije na kojima su isto radile slike i novac donirale onima kojima je bio najpotrebniji. Mnogo puta su pomogle ljudima, ali kako kažu: ,,Na kraju nije bitno koliko si dao, već da si dao i da te to ispunjuje. Osećaj da ste nekome pomogli je neopisiv i s toga bi morali da osetite to. Znanje da nekome pomažemo je najveće ohrabrenje i veliki podsticaj.“

,,Ipak, u zemlji u kojoj živimo, nažalost, teško je starati se za sebe, a kamo li i za druge“,  rekle su mlade umetnice, no, žele pomoći drugima jer su i same osetile nedostatak dobrote na svojoj koži. ,,Kada u sistemu koji u tolikoj meri radi protiv nas i stavlja ljude u teške i bolne situacije, i bez kakve griže savesti, želimo da prikažemo drugima da i sada možemo da se ujedinimo i pomognemo ljudima u našoj okolini“.

Umetnički rad možete poručiti putem instagram profila – @olovkacrtasrcem ili putem mejla – olovkacrtasrcem@gmail.com, a potrebno je da napišete sledeće:

  • koju fotografiju želite da vam se nacrta ili naslika
  • tehniku kojom želite da crtež ili slika budu izraženi (olovka, tuš, akvarel ili akril)
  • dimenziju rada
  • da li želite da vam rad bude uramljen (uramljivanje se dodatno naplaćuje)
  • dostava je po dogovoru

Nadaju se, a i mi, da će njihov rad nadahnuti još ljudi da se posvete i ispolje svoju kreativnost kako bi nekome pomogli. Umetnost je uvek imala raširene ruke i uvek grlila one kojima je potrebno.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *