Plemenitost u Švestera

Švester design – mala dizajnerska radionica koja se bavi manuelnom sito štampom autentičnog i autorskog printa, već nekoliko puta pokazuje plemenitost na delu pa tako deo svog prihoda od prodaje majica i dukseva odvaja za Udruženje BETA iz Beograda.

Po rečima jedne od dve Švesterke, ludi su za psima, mešancima naročito, ali, oduvek gaje ljubav prema životinjama uopšte. Pomoć udruženju BETA su ponudili sami, pre tri godine, jer su dugo pratili rad udruženja, i kada su se stvorili uslovi za to, Švester design odlučuje da nesebično pomogne, odvajajući deo prihoda od prodaje svojih proizvoda.

Jelena Veselinov iz BETE je apsolutna carica, to sam saznala kasnije. I generalno, po mom mišljenju, udurženje BETA je jedno od retkih koje ne traži nikakvu korist u onome što rade. Uspeli smo da sprovedemo akcije pomoći četiri puta godišnje, što Švestere mnogo raduje, iako smo po prirodi mrgudi. – izjavljuje Milana Božić, jedna od Švesterki.

Švesteri su dve sestre, jedan pas, i jedan zet. Kombinujemo razne talente i iskustva svakog od nas, nikad ne razmišljamo na neku temu da bismo napravili print, uglavnom su to naše misli koje samo u trenutku izlete iz glave. Mnoge ideje su stare i po petnaestak godina ili su deo nekih naših drugih radova (crtanje, pisanje).  Ceo proces je od početka do kraja handmade i mislim da smo trenutno jedini ludaci u Srbiji koji to rade na takav način. – dodaje Milana.

Ukoliko želite da se bolje upoznate sa radom Švester design radionice, posetite njihovu Fejsbuk stranicu na adresi: https://www.facebook.com/svester.design/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *