Ko smo mi

Naša veb adresa je : https://nigdine.com

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo ?

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Prodavnica

Kada obavite kupovinu u Nigdine.com prodavnici, putem web sajta, od Vas se može tražiti da ostavite određene podatke o ličnosti koji su neophodni za zaključenje ugovora o prodaji na daljinu, kreiranje porudžbine ili radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji – realizaciji isporuke, naplate i prijema robe.

U slučaju kupovine u Nigdine.com prodavnicama za isporuku robe na kućnu adresu potrebni su nam sledeći podaci:

  • ime i prezime;
  • broj telefona;
  • adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

Kada koristite naše usluge kupovine online putem web sajta, pored navedenih podataka dodatno nam je potreban i podatak o Vašoj e-mail adresi, kako bi potvrdili kupovinu i poslali Vam porudžbenicu.

Online kupovinu možete realizovati iako niste registrovani na sajtu Nigdine.com, odnosno kao gost.

Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji na daljinu, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina, komunikaciju sa Vama, kao i postupanje u slučaju prigovora ili opomene.

Kako bismo se postarali da proizvodi koje kupite od nas budu dostavljeni na tačnu adresu, Vaše podatke delimo sa našim eksternim partnerima, a u cilju pružanja odgovarajućih usluga (npr. Vaše ime, adresa isporuke).

Obrasci za kontaktiranje

www.nigdine.com na ovom sajtu koristi standardnu „plug-in“ aplikaciju za kontakt koja je instalirana na preko milion sajtova, i smatra se potpuno bezbednom i GDPR usaglašenom. U toku kontakta svi podaci koje ostavljate su opcioni, sem e-mail adrese koja nam je neophodna da bismo nastavili komunikaciju koju ste VI inicirali (tj. da bismo vam odgovorili na postavljeno pitanje). www.nigdine.com. ne prikuplja, čuva niti koristi bilo koji podatak izvan ovog sajta. Vaša e mail adresa ji sadržaj poruke su vidljivi samo adminstratoru sajta, i na vaš zahtev je možemo trajno ukloniti. Ni jedna treća osoba ne može pristupiti sadržaju vaše poruke niti vašim konktakt podacima.

E-mail Newsletter obaveštenja

Našim kupcima na raspolaganju je mogućnost prijema informacija o promotivnim aktivnostima poput Newsletter obaveštavanja. Tom prilikom se dostavljaju lični podaci (ime, prezime, broj telefona, e-mail adresa) i opciono pol i godina rođenja. Ukoliko ste saglasni za prijem ovakvog vida obaveštenja o aktuelnoj ponudi, prikupljene podatke koristimo isključivo u tu namenu. Saglasnost za obradu prikupljenih podataka ili personalizovanih ponuda možete da opozovete u bilo kom trenutku. Na kraju svake newsletter stranice dostupne su opcije za odjavu. Kada se korisnik odjavi odnosno opozove pristanak, podaci će biti obrisani za ovu vrstu namene. U skladu sa članom 45 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, postoji mogućnost da za newsletter oglašavanje angažujemo eksterne partnere. Čuvanje podataka se vrši uz saglasnost korisnika.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

www.nigdine.com standardno koristi „Google-analitics“ program za analitiku. Koliko je nama poznato svi podaci o posetama sajta su anonimni, a kompanija Google garantuje za to svojim renomeom. Word-press platforma na kojoj se nalazi ovaj sajt po našim saznanjima ne koristi nikakvu dodatnu analitiku, a svi autori „plug-in“ dodatka garantuju da su njihove aplikacije GDPR kompatibilne, i da čuvaju anonimnost korisnika.

Sa kim delimo vaše podatke

Vaše podatke delimo sa našim eksternim partnerima, više o tome pročitajte u uslovima korištenja. Politika servisa www.nigdine.com je da maksimalno štiti privatnost svojih korisnika, i u tom smislu preduzimamo sve mere primerene veličini i finansijskoj snazi našeg sajta. Nemamo saznanja da bilo koja državna ili paradržavna služba ili institucija nadgleda javnu infrastrukturu (Internet), ili naše konkretne aktivnosti i komunikaciju. Kao što verovatno i vi znate, postoje jake indicije za to, pa ukoliko su podaci o kojim brinete toliko osetljivi – najiskrenije vam savetujemo da u komunikaciji potpuno izbegavate Internet.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesto da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na našem servisu , takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime i prijavu kandidata ali mogu da traze uklanjane iste ). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih komentara. Ova provera je anonimna, i odnosi se samo na upoređivanje elektronskih IP adresa sa tzv „black-list“ spiskovima poznatih spamera i botova. Ovakva provera ne ugrožava vašu privatnost ni na koji način.

Vaše informacije za kontaktiranje

Koristimo samo u direktnoj komunikaciji koju vi inicirate. www.nigdine.com ne prikuplja, obrađuje, niti čuva podatke svojih klijenata ili potencijalnih klijenta izdvojeno. Jedini izuzetak su kontakt podaci koje se generišu prirodno tokom redovne komunikacije preko e-maila i sličnih on-line servisa koju vi inicirate. U svakom trenutku možete tražiti da vas izbrišemo iz tih imenika. Izuzetak su samo knjigovodstvene i slične aplikacije u kojima se vaši podaci čuvaju isključivo iz admistrativno-pravnih razloga. Takve evidencije su dostupne samo ovlašćenim licima (državnim organima).

Dodatne informacije

Kako štitimo vaše podatke

Sva računarska infrastruktura kompanije www.nigdine.com je zaštićena od neovlašćenog pristupa jakim lozinkama, dvostepenim sistemom autentifikacije, firewall-om i ažurinim antivirusnim programima. U tom smislu stalno radimo na povećanju bezbednosti i praćenju novih tehnologija. Ipak treba imati u vidu da je www.nigdine.com ipak servis sa ograničenim materijalnim sredstvima i kadrovskim potencijalom. Mi ćemo uvek uložiti svaki RAZUMAN napor u cilju bezbednosti našeg sistema, uključujući tu i vaše podatke. Na klijentima je da procene da li vrednost ugroženih podataka opravdava rizik koji se nikada do kraja ne može isključiti. Ukolliko niste sigurni u to preporučujemo vam da koristite alternativne kanale za kontakt (papirnu poštu, telefon, i slično). Ukoliko verujete da je javna infrastruktura sigurna.

Koje postupke imamo u slučaju curenja podataka

www.nigdine.com se maksimalno trudi da sačuva integritet svog poslovno informacionog sistema, uključujući i vaše eventualne lične podatke. Sva komunikacije preko našeg sajta je kriptovana (https://), a preduzete su i sve druge mere predostrožnost od neovlašćenog korišćenja. Ukoliko usled neke više sile ili spoljnog upada ipak dođe do komprimitovanja sistema, kompletan sajt sa svim bazama i fajlovima je moguće obrisati za nekoliko sekundi, a potom restaurirati sve iz backup-ovanih rezervnih verzija uz promenjene bezbednosne podatke. Koliko nam je poznato, naš sajt je kao i svi ostali na webu praktično stalno izložen raznim pretnjama, DDOS napadima, pokušajima hakovanja i slično – ali NIKADA do sada nismo gubili kontrolu nad sajtom i podacima.

Od kojih trećih strana primamo podatke

www.nigdine.com ne koristi podatke od trećih lica. Mi smo protiv svih  nelegalnih  praksi, i ne upražnjavamo ih. Ukoliko imamo potrebu za javno objavljenim podacima o privrednim subjektima (npr registracija iz APR-a, Narodne banke i slično) takve podatke ne čuvamo, klasifikujemo, arhiviramo ili upotreljavamo za bilo koju drugu namenu, osim one za koju su nam bili potrebni (npr. plaćanje računa i slično)

Koje automatsko donošenje odluka i/ili profilisanje radimo sa korisničkim podacima

Tehnički podaci vezani za programsku analitiku i druge automatizovane servise se automatski brišu u standardnom roku (na servima itd). Svi plug-in dodaci i funcionalnosti koje koristimo u okviru aplikacije su takođe GDPR kompatibilni, i to redovno proveravamo i po potrebi ažuriramo. Neka od ovih ažuriranja su automatizovana. Po našem saznanju svi „backend“ sistemi koji podržavaju funkcionisanje ovog sajta, i vode računa o automatizaciji procesa (uključujući i bezbednosne) su bezbedni i ažurni. U slučaju bilo kakviih tehničkih problema korisnički servis našeg provajdera nam  u najkraćem roku pruža efikasnu podršku.

Zahtevi za obelodanjivanjem regulisane industrije

Pod punom odgovornošću izjavljujemo da www.nigdine.com nije član nikakvih specijalno regulisanih industrija, niti u tom smislu podleže posebnim propisima i obavezama u smislu privatnosti.

Podnošenje pritužbe povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Nadzorno telo za zaštitu podataka o ličnosti u Republici Srbiji je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd (u nastavku teksta: Poverenik).
Obaveštavamo vas da Povereniku možete podneti pritužbu na naše postupanje u vezi s obradom vaših podataka o ličnosti.


Dodatne informacije

Sve dodatne informacije vezane za ostvarivanje prava koje se tiču zakona o zaštiti podataka o ličnosti odnosno našom politikom privatnosti možete zatražiti klikom ovde i popunjavanjem kontakt formulara.