Sandra Bogdan

Sandra Bogdan je pjesnikinja, digitalna umjetnica i slikarica iz Osijeka. Rođena je 11. lipnja 1964. godine u Osijeku, gdje se školovala, i gdje živi i stvara.
Bavila se novinarstvom, na Gradskom radiju Osijek uređivala je svoju autorsku emisiju „O nama“. U novinama „Gradski oglasnik Osijek“ pisala je svoju rubriku“ Metafizički savjetnik“.
Na pjesničkom natječaju „Goranovo proljeće“ njena prva zbirka pjesama „Protjerani iz raja“ osvojila je drugo mjesto 1987.godine.
Poeziju je obavljivala u književnim časopisima  „Kvaka“, „Sapphoart“, „Diskurs“, „Pikolo Knjigomat“, „The Split Mind“, „Sizif“, „Suština poetike“, „Zvezdani kolodvor“, i na književnim portalima Književnost.hr, Metafora, Booke.hr, AnnaLit, Centar kulture i Dunjalučar. Pjesme su joj uvrštene u Zbornik 8. Gornjogradskog književnog festivala, te u Zbornike poetskih radova s međunarodnih književnih natječaja „Sremskokarlovački pjesnički brodovi 2020“, „Između dva svijeta“, „Drinski književni susreti 2020“.
U pripremi je za štampanje njena zbirka pjesama „Vražji sanjar“. Početkom jeseni, održat će se i njena prva samostalna izložba s područja digitalne umjetnosti pod nazivom „Šetnja kroz tajni vrt“, u galerijskom prostoru grada Osijeka. U slobodno vrijeme ova umjetnica bavi se i fotografijom, sudjeluje na foto-natječajima, fotografije su joj izlagane u galerijskom prostoru grada Osijeka i Đakova.

NIGDINE LEKTIRA:

Sandra Bogdan – pesme

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *