Sandra Vujović

Sandra Vujović je dramska spisateljka, scenaristkinja i pjesnikinja sa Cetinja. Rođena je u 17.10.1980, u Aleksincu, u ondašnjoj SFRJ.
Diplomirala 2011. godine na odsjeku za Dramaturgiju, Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju.
Iste godine postaje deo kreativnog tima renomirane marketing i advertising agencije, McCANN Podgorica, gde do aprila 2019. godine radi na poziciji kreativne direktorke. Konzumerizam i marketing su motivi i teme koje često inspirišu njeno stvaralaštvo.

Tokom advertising karijere, višestruko je nagrađivana na internacionalnim festivalima kreativnosti, naročito za društveno odgovorne kampanje koje se bave različitim pitanjima ljudskih prava i sloboda, kakva je i #Neželjena koja je proglašena za jednu od najznačajnijih kampanja u regionu u 2018. godini.

2014. godine priključuje se predavačkom kadru na specijalističkim studijama odseka za Dramaturgiju na predmetu Dramaturgija u marketingu.

2015. postaje deo dramaturškog tima okupljenog oko projekta međunarodnog Collective Plays u Kraljevskom pozorištu Zetski Dom, gdje će, kasnije, nastati jednočinka Apartman Savoja.

2020. postaje dio projekta i zbornika HAMLET – kratke priče sa pričom Ručni rad, koja je, takođe, prevedena i objavljena na italijanski i albanski jezik.

2021. pokreće zvaničnu internet bazu savremene crnogorske dramske književnosti, Naša drama, iz čega nastaje Udruženje dramskih pisca i scenarista Crne Gore.

Živi i radi u Podgorici.


DRAME
:

2008. – Hoću, sestro, dolće vitu (objavljeno)
2009. – Zduhač (objavljeno)
2010 – Omaja ili Sužnji (objavljeno)
2011- Ostrvo ili Ružne riječi – superfinalista Regionalnog konkursa za dramski prvenac, Beogradsko Dramsko Pozorište 2013, Beograd, Srbija. (objavljeno)
2013 – Ogledalo ili Portret jednog mandata
2016 – Apartman Savoja (prevedena i objavljena na 5 stranih jezika) – premijerno izvedena 2018.u Kraljevskom pozorištu Zetski Dom na Cetinju.
2018 – Mozgu, ćao – preporučen za izvednu od strane žirija na konkursu CNP za Savremeni domaći dramski tekst (objavljeno)
2019 – Vibriranje


FILM I TV:

2012 – On the other hand – (kratki film, scenaristkinja)
2020 – Ljubavni zalogaji (scenrista TV serije, u produkciji Fokus Brothers Production, Beograd)
2020 – Putopis iz Kamenog Dola (dugometražni igrani film scenaristkinja, Media Solution, Podgorica)
2020 – Ona (TV serija, autorka i scenaristkinja)
2021 – Selling the truth (animirani film, scenaristkinja i rediteljka)

NIGDINE LEKTIRA:

Ručni rad
Totalna rasprodaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *