Sunčica Radulović Torbica

Sunčica Radulović Torbica je rođena 1965. godine. Visoko obrazovanje stekla je na Univerzitetu u Novom Sadu, gde živi i radi kao prosvetni radnik.
Poeziju i prozu objavljivala u književnim časopisima: Trag, Sveske, Bdenje, Istok, Nova Zora, Srpska misao, Suština poetike, Svitak, Jesenjin, Rusko slovo, Nevska formula i drugim, kao i na elektronskim stranicama za kulturu i umetnost.
Pesme su joj prevođene na ruski, grčki, bugarski, rusinski i rumunski jezik. Zastupljena u mnogim zbornicima i almanasima poezije.
Bila je u najužem izboru za nagradu Zlatna struna 2018. na Međunarodnoj pesničkoj manifestaciji Smederevska pesnička jesen. Dobitnica je Bešenovske nagrade za duhovnu poeziju 2018. i povelje 2019.godine. Na međunarodnom pesničkom festivalu Meljniške večeri poezije u Bugarskoj dobila je Specijalnu nagradu za 2019.godinu. Dobitnica je i nagrade Zlatni kladenac 2019.godine na Danima kulture i duhovnosti u Rači književnog udruženja Kiprijan Račanin. Autorka je zbirke pesama Nikolajevski nokturno, Prometej, 2018. i Odbrana proleća, Prometej, 2019.
Ova zbirka je bila zapažena i pohvaljena na konkursu za nagradu „Gordana Todorović“ i u najužem izboru za nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“ 2019. Priredila je i trojezičnu zbirku ljubavne poezije Kao ljubav u Toskani, Kairos, 2020. u kojoj se pojavljuje i kao jedna od autorki u saradnji sa pesnikinjama Lalka Pavlova (Bugarska) i Aliki Telesku Mihalidis (Grčka).
Član je institucije Matice srpske i Društva Novosadskih književnika i zastupljena je u više njihovih izdanja i projekata

NIGDINE LEKTIRA:

Sunčica Radulović Torbica – pesme

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *