Svet Tronusa

Oko  nas je Stefan Krunić student ITS-a u Beogradu na smeru računarska multimedija, koji se bavi grafičkim dizajnom. Rođen je u Valjevu pre 21 godinu i za njega se kaže da je prvo naučio da crta pa da hoda.

Od malena je počeo da crta u želji da crtaće sa televizora ima na papiru kad god on to poželi i težnja da ti crteži izgledaju što približnije njegovim omiljenim junacima gurala ga je da razvija svoje sposobnosti. Vremenom se zainteresovao za strip i počeo da crta i pravi neke male priče po uzoru na stripove koje je tada čitao. Do kraja osnovne škole, strip i crtanje su mu bili hobi, dok jednog dana nije pobedio na konkursu za strip koji je organizovalo Udruženje ljubitelja devete umetnosti ,,Svet stripa“ i odlučio kojim će putem da krene – a to je put umetnosti. Od tada, pa dokle god budem mogao da držim olovku, baviću se crtanjem stripova, dizajniranjem likova za video igre i sličnim stvarima, rekao je Stefan.

U početku je papir bio glavni materijal na kom je Stefan crtao. Svaki strip ili crtež bi bio odrađen na papiru za štampanje ili u nekim sveščicama i kao detetu mu se takva tehnika jako sviđala. Međutim kako je vreme proticalo i kako je počeo da otkriva internet, naišao je na digitalne crteže koji su rađeni preko grafičke table i tako je sa tradicionalnog prešao na digitalno crtanje, koji danas dominira u njegovim tehnikama.

Malo pre studija počinje da boji stripove za klijente preko interneta i tako dobija svoj prvi posao. Vremenom je napredovao i proširio svoja interesovanja i ka igricama, te je imao priliku da radi na ,,FIFA 2021″ i ,,Lost in Random“, a u narednom periodu očekuje ga jedan projekat gde će raditi na promovisanju Diznijevih sadržaja, što iščekuje sa velikim uzbuđenjem.

Pored projekata za klijente, aktivno radi na stvaranju svog naučno-fantastičnog univerzuma u kom su glavni likovi sa planete Tronus. Uz malo sreće, veruje da će obuhvatati razne vrste medija, od video igara do stripova i filmova.

,,Za mene će crtanje uvek biti način života i put sa kog verujem da nikada neću skrenuti.“

Neke od glavnih likova kao što su Saurfang, Red Kama, Iskrus Longbeard, General Karnagus, Davy Jones i drugi možete videti u galeriji ispod.

Takođe, Stefanove radove možete pogledati na njegovom instagram profilu: https://www.instagram.com/gentleman.of.fortune/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *