U ponedeljak 26. aprila dodela nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu

U ponedeljak, 26. aprila, kada se obeležava Svetski dan intelektualne svojine, u 13 časova u Zavodu za intelektualnu svojinu biće dodeljene nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za 2020. godinu, u pet kategorija stvaralaštva. Prisutnima će se obratiti Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu, koji će uručiti nagrade laureatima. Ovom prilikom biće i predstavljeni sporazumi o saradnji Zavoda za intelektualnu svojinu sa Naučno-tehnološkim parkom u Beogradu i Najboljom tehnološkom inovacijom 21.

Direktan prenos dodele nagrada biće organizovan preko youtube kanala ove institucije (https://www.youtube.com/channel/UC499IQ4jihaCX8fopcK8F7Q )

Dodela nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za 2020. godinu organizovana je povodom obeležavanja 100. godišnjice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, sa ciljem promovisanja kreativnosti i značaja zaštite intelektualne svojine za razvoj savremene ekonomije i društva. Nagrade se dodeljuju u kategorijama pronalazača ili grupe pronalazača za patent (WIPO Medal for Inventors), pravnih lica za registrovan industrijski dizajn (WIPO IP Enterprise Trophy), autora za monografsko delo ili studijsku izložbu u oblasti društveno humanističkih nauka (WIPO Medal for Creativity), i učenika ili grupe učenika srednje škole za pronalazak (WIPO Schoolchildren’s Trophy). Pored navedenih nagrada za koje je sproveden konkurs, dodeljuje se i nagrada za domaće pravno lice sa najvećim intenzitetom korišćenja međunarodnog sistema registracije žigova tokom 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *