U Srbiji se obeležava Record Store Day

Više od 50 učesnika na proslavi muzike i ploča u srcu grada – subota, 22. april u Čumiću

Record Store Day (RSD) biće održan u subotu, 22. aprila od 12 do 18 časova u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture.

Kompletno besplatan umetničko-zabavni program počinje u podne u centralnom delu Čumića i traje sve do 18 časova; dnevna žurka u srcu grada, na koju se može doći i porodično, a i s ljubimcima, ove godine, uključiće više od 50 učesnika.

Čak tri koncerta (Eyesburn, Keni nije mrtav i Nemi pesnik), velika berza ploča na otvorenom s učesnicima iz cele zemlje, specijalna svetska RSD izdanja na vinilu za poklonike raritetnih gramofonskih ploča i celodnevni živi program „Poznati puštaju ploče”, obeležiće šest sati programa tradicionalne prolećne manifestacije Record Store Day u Čumiću.

Pored šarenolikosti sadržaja i bogate ponude polovnih ploča na berzi na otvorenom, u samu radnju MASCOMSTORE, baš tog dana, stižu specijalna RSD izdanja, istovremeno kao i u stotine malih nezavisnih prodavnica širom sveta, a među ovogodišnjim naslovima su i imena: od Stonsa, preko Lajbaha do Morikionea, ne izostavljajući tu ni Ramonse, Poukse, Madonu i mnoge druge umetnike.

Takođe i dva domaća naslova, upravo Mascom Records etikete, su ove godine na globalnoj listi Record Store Day izdanja, a to su Nemanja Radulović s albumom Roots, gde naš svetski poznati violinista eksperimentiše s etno zvukom i s druge strane energični veterani gitarskog zvuka, Ritam nereda s novim studijskim albumom Novo doba. Ovaj izdavač je na sva ostala izdanja obezbedio popust od 20%.

Ambasador događaja je Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, a zaštitno lice je Inspektor Blaža.

Kada je reč o programu „poznati puštaju ploče“ svoju omiljenu ploču će zavrteti, između ostalih, i Bane Sanšajn (Sunshine), Vuča (ex Darkvud Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, urednice magazina Oblakoder, dizajneri Mali Iv i Vuk Popadić, Ana Kalaba, Ana Vučković, Maja Cvetković, Ljudmila Stratimirović i još brojna lica naše muzičke i kulturne scene.

Više informacija o događaju na mascom.rs, kao i na društvenim mrežama organizatora događaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *