Uslovi korišćenja

Ovaj dokument se odnosi na opšte uslove korišćenja ovog sajta i usluga na sajtu. Pristupom i korišćenjem ovog sajta, newlsetter ili bilo koju drugu uslugu, podrazumeva se pristanak na uslove korišćenja definisane ovim dokumentom.

Uvod

Veb-sajt www.nigdine.com, kao i inofrmacije, sadržaj, proizvodi i usluge koje su na njemu dostupne (u daljem tekstu pod zajedničkim nazivom „Veb-sajt. Uslovi korišćenja (u daljem tekstu: „Uslovi“) podrazumevaju uslove koji se odnose na korišćenje ovog Veb-sajta.

Izmene uslova

www.nigdine.com povremeno pravi izmene Uslova po sopstvenom odlučivanju, kroz ažuriranje teksta ovog dokumenta, i definisanjem datuma važenja nove verzije Uslova. Kontinuriano korišćenje Veb-sajta, koje se nastavlja i nakon izmena u Uslovima, podrazumeva saglasnost korisnika sa novom verzijom Uslova. Zbog ovoga savetujemo da uvek kada posećujete Veb-sajt proverite da li je istaknuta nova verzija Uslova.

Korišćenje informacija i sadržaja na veb sajtu

Pod sadržajem se podrazumevaju informacije, saveti, preporuke, postovi, tekstovi, fotografije, video sadržaji, podaci i ostali materijali (u daljem tekstu: „Sadržaj“). Deo Sadržaja je kreiran od strane www.nigdine.com i njenih saradnika. Iako se www.nigdine.com trudi da obezbedi da Sadržaj na Veb-sajtu bude tačan, ažuriran, precizan, kompletan, www.nigdine.com ipak ne može garantovati i nije odgovoran za tačnost, kompletnost i ažuriranost bilo kog dela Sadržaja, bilo da je Sadržaj postavljen od strane www.nigdine.com, bilo od njenih saradnika. Sva mišljenja, saveti, izjave ili druge informacije na Veb-sajtu koja su data od strane Trećih lica, jesu isključivo odgovornost Trećih lica, a ne vlasnika sajta. www.nigdine.com ne garantuje i nije odgovoran za tačnost i sigurnost bilo kakvog mišljenja, saveta ili izjave koji se nalaze na ovom Sajtu. Vlasnici sajta se odriču odgovornosti u slučaju bilo kakve štete nanete korišćenjem informacija sa sajta kao i korišćenjm samog sajta.

 Korisnicima je zabranjeno da se bave nezakonitim aktivnostima ili aktivnostima koje krše ovaj Ugovor.

Kao korisnik sajta, saglasni ste da ćete pratiti ove smernice:

    • Nemojte kreirati lažni ili obmanjujući korisnički nalog, lažno predstavljati bilo koga ili entitet, niti lažno predstavljati svoju povezanost sa bilo kim ili entitetom.
    • Nemojte koristiti, redistribuirati, ponovo objavljivati ili iskorišćavati www.nigdine.com informacije, sadržaj, proizvode ili usluge u komercijalne ili promotivne svrhe.
    • Nemojte pristupati sajtu na bilo koji drugi način osim na proizvode ili usluge koje pružamo, kao što je korišćenje  spider, botova, „scarping“, prikupljanje informacija, sadržaja ili ličnih podataka, ili bilo koje druge automatska ili ručna sredstva za dobijanje informacija sa Sajta ili usluga koje se nude na ili preko Sajta bez naše izričite prethodne pismene dozvole.
    • Ne  pokušavajte da dobijete neovlašćeni pristup na bilo koji način našim računarskim sistemima, materijalima, sadržaju ili informacijama koje nisu namerno javno dostupne.

Korišćenje www.nigdine.com od strane vas i bilo kog drugog korisnika podleže određenim ograničenjima koje ne smete izvoditi:

Ne ulazite u aktivnosti ili koristite www.nigdine.com kao i bilo koje proizvode, usluge, sadržaj, informacije ili materijale dostupne preko www.nigdine.com, na način koji može oštetiti, onemogućiti, preopteretiti i narušiti www.nigdine.com  (i naše treće strane provajdera usluga), računarsku, skladišnu, komunikacionu infrastrukturu, ili ometati korišćenje i uživanje Stranice bilo koje druge strane.

Ne primenjujte  bilo koji softverski virus ili bilo koje druge računarske kodove, datoteke i programe koji su dizajnirani i namenjeni da poremete, oštete, ograniče ili ometaju ispravnu funkciju bilo kog softvera, hardvera, mrežnog sistema, da oštete ili dobiju neovlašćeni pristup bilo kom sistemu , podatke i druge informacije  sa sajta www.nigdine.com ili bilo koje treće strane.

Ne pokušavajte (da podstakne ili omogućavajte pokušaj bilo koga drugog) da se uključi u bilo koju od gore navedenih zabranjenih aktivnosti ili na drugi način promeni i ometa www.nigdine.com i bilo koje usluge, sadržaj, informacije, materijale ili proizvode dostupne preko www.nigdine.com.

Takve aktivnosti su strogo zabranjene i mogu dovesti do  pravnih posledica. Svi korisnici moraju da poštuju važeće zakone i propise u korišćenju www.nigdine.com i da ne koriste www.nigdine.com u bilo koju nezakonitu ili neovlašćenu svrhu.

Plagijat može imati ozbiljne posledice, a mnogi nosioci autorskih prava sada agresivno traže bilo kakvo kršenje kako bi zaštitili svoj rad. Kao takav, ako neko pokuša da registruje tuđe ime, tekst, pesmu, itd. kao svoje, trebalo bi da bude svestan da postoji izuzetak od politike privatnosti.

Ako nas originalni autor ili vlasnik kontaktira kako bi potvrdili svoje pravo na delo/tekst, možda ćemo morati da predamo lične podatke plagijatora nadležnim organima, pravnom timu ili autoru/vlasniku. Ovo bi moglo dovesti do toga da se plagijator suoči sa pravnim postupkom, tako da se ne preporučuje ovakvo ponašanje.

Na kraju krajeva, najbolji način da se zaštitite od potencijalnih pravnih posledica je da kreirate ili koristite samo sadržaj na koji imate zakonsko pravo. To znači da koristite samo sadržaj koji ste sami kreirali ili ste legalno nabavili iz renomiranih izvora. Oni koji pokušaju da koriste tuđi rad bez njihove dozvole mogu se suočiti sa ozbiljnim posledicama.

Kontakt podaci

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovim Uslovima ili sa Veb-sajtom, možete nas kontaktirati putem e-maila redakcija@nigdine.com.

Privatnost

Informacije o čuvanju ličnih podataka korisnika, prikupljenih na Veb-sajtu, detaljno su opisane u Politici privatnosti. www.nigdine.com može povremeno vršiti izmene ove politike, po sopstvenom odlučivanju.

Modifikacija ili suspenzija sajta

www.nigdine.com može u bilo kom momentu izmeniti, prekinuti ili suspendovati Veb-sajt, ili bilo koji njegov deo, privremeno ili stalno, bez prethosnog obaveštavanja Korisnika.

Poslednja promena 11.02.2023