Vedran Ivorek

Rođen u Zagrebu sa trenutnom adresom u Velikoj Gorici.
Česte selidbe obilježavaju mu dobar dio života tako da jedan veći period provodi na relacijama Zagreb, Padova, Rijeka, Velika Gorica zbog čeka se tek kasnije aktivno uključuje u glazbu..
Skladanjem i pisanjem se bavi od 2000 godine, a ozbiljniji iskoraci u glazbu počinju tek 2006.
Nakon nekoliko godina provedenih kao autor, vokal , back vokal , basist i gitarist u raznim autorskim i cover bandovima samostalnu glazbenu karijeru kao kantautor započinje krajem 2012 godine nastupima u KSFF i Free stageu by Weird and wonderful collective .
Sa bendovima su se izmjenjivali i glazbeni stilovi od punka do americane, a život u Italiji je ostavio svoj trag tako da na njega utječu i talijanski kantautori ( Rossi, Ligabue, Guccini) kao i Van Morrison, Bruce Springsteen, Sixto Rodriguez, Štulić, Balašević itd.
Pod tim utjecajima piše pjesme od ljubavnih balada do žestoko kritičkih socijalnih pjesama koje naginju mainstreamu.

Do sada je nastupio na gotovo svim međunarodnim singersongwriter festivalima u regiji : Kantfest Internacional SLO, S.O.S. Maribor SLO, Kantfest Beograd SRB ( treće mjesto po izboru žirija 2016 i finale 2017 live prijenos Studio B tv ), MAK SLO,CantOut Beograd SRB, te u Hrvatskoj na HGFu, Opatijskim Barufama, Rovinj music festivalu, F.U.K Velika Gorica, TAKT festival Novi Sad SRB, Grmi Grma Zagreb, Sofia Singersongwriter Festival Bugarska ( 2017 ), FAMUS SRB (2017, drugo mjesto po izboru žirija), Shottenfest Wienna – VSC sessions AUT, Gašini akordi SRB gdje je sa pjesmom Pozdravi Sunce osvojio prvo mjesto, te više puta u Zagrebu u sklopu proslave Svjetskog dana glazbe, i Noći muzeja 2018 u Velikoj Gorici i Biograd street music festival.
Aktivno nastupa po hrvatskim klubovima, a mini turneju po Irskoj 2016 odradio je sa Vienna songwriting circleom te nastupio na Celtic Druid Alliance i klubu Tivoli u Dublinu.
Više puta je gostovao je na Bugarskom nacionalnom radiju u emisiji Horizont, te u programu televizije B, u Beogradu.
Nastupao je na Dočeku na trgu 2019- Novi Sad, Sofafest-u u Palma de Mallorca ( ESP) te na Acoustic Room ( Beč, AUS), osvoijo drugo mjesto na TAKT festivalu u Novom Sadu i nastupio na Sofia Singersongwriter Festival 2019 i 2020 te Pro poet 2021 i 2022.
Njegova pjesma Pozdravi Sunce bila je mjesec dana na broju jedan top liste regionalnih singlova beogradskog radija 202!
Njegove pjesme su obradili i inozemni autori, Lili Drumeva iz Sofije pjesmu Poslje ljubavi a mariborski bend NEA pjesmu Poljubac za Anu S.
Uskoro izlazi i njegov prvi roman Druga strana šanka.
Glavni je organizator jednog od najvećih europskih singer songwriter festivala :
EXPOSURE MUSIC FESTIVAL.

NIGDINE LEKTIRA:

Vedran Ivorek – pesme

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *