Jovo Radović

Jovo Radović je rođen 18. IV 2002 u Nikšiću.

Piše kolumne, kratke priče, eseje pripovijetke i radi na prvom romanu. Student je filosofije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.
Učestvovao na konkursu koji je objavila nevladina organizacija „Ženski glasovi“ za najbolju kratku priču na temu „Lična sloboda“ za sve crnogorske pisce i spisateljice do 30 godina starosti. Obje njegove priče su ušle u zbirku „Lična sloboda“ pod nazivom „Košmar“ i „Priča o lotosovom cvijetu“ i nagrađene posebnom nagradom. Učestvovao je na nagradnom konkursu za kratku priču na temu vršnjačkog nasilja i njegova priča „Pustinja“ je ušla u uži izbor i objavljena u zbirci „Imaj u vidu“.
Učestvovao na konkursu koji je raspisalo udruženje književnika „Novi pogled“ i uredništvo časopisa “ Nevska formula“ iz Sankt Peterburga, posvećen ruskom pjesniku Sergeju Aleksandroviču Jesenjinu i osvojio treće mjesto u kategoriji „молодой поэт“.
Dobio je prvu nagradu – „Zlatno jaje“ na regionalnom festivalu književnosti epske i naučne fantastike – „Refesticon“ 2020, za priču „Balos Librunijski“ koja je ušla i u zbirku pod nazivom „Putevima llira“ objavljnu u
 sklopu projekta „Drevni lliri – zajednička baština“ koji je finansijski podržao Fond za
 Zapadni Balkan (Western Balkan Fund). Na petom državnom takmičenju iz socologije osvojio je treće mjesto za esej „Mladi i ljubav latice su jednog cvijeta“.
Filosofija kao nužnost – Kratak ogled o početku filosofije
Metafizičko izgnanstvo
SO
ZEFIR
Pselov platonizam i helenizam
Egzistencija je bol

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *